Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/1614
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorZakaria, M.N.en_US
dc.contributor.authorMohd Rushdan Yasoa'en_US
dc.contributor.authorGhazali, M.S.en_US
dc.date.accessioned2021-05-05T07:52:35Z-
dc.date.available2021-05-05T07:52:35Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.isbn978-967-2229-46-9-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1614-
dc.descriptionMapimen_US
dc.description.abstractDalam sektor perkhidmatan, sumbangan sumber manusia terhadap organisasi tidak dapat dinafikan kepentingannya. Hal ini kerana sumber manusia dalam sektor perkhidmatan berhubung secara langsung dengan pelanggan untuk memberikan dan menyampaikan perkhidmatan yang ditawarkan kepada mereka. Terdapat kajian yang dilakukan dalam sektor perkhidmatan dan pembuatan menunjukkan bahawa apabila perkerja berpuashati dengan kerja, mereka akan menyumbang kepada kepuasan pelanggan, seterusnya prestasi kewangan organisasi akan meningkat.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherPENERBIT UMKen_US
dc.subjectPembangunan Sumber Manusia, Prestasi Perkhidmatan, Sektor Awamen_US
dc.titleAMALAN PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA MENINGKATKAN PRESTASIen_US
dc.typeNationalen_US
dc.description.page15-30en_US
dc.description.researchareaPembangunan Sumber Manusiaen_US
dc.title.titleofbookINOVASI & KEUSAHAWANAN-ERA REVOLUSI INDUSTRI 4.0en_US
dc.description.articleno3en_US
dc.description.typeChapter in Booken_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairetypeNational-
item.languageiso639-1other-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptUniversiti Malaysia Kelantan-
crisitem.author.deptUniversiti Malaysia Kelantan-
Appears in Collections:Book Sections (Others) - FKP
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Cover Buku Inovasi dan Keusahawanan.pdf58.22 kBAdobe PDFView/Open
Isi kandungan APSM.pdf50.88 kBAdobe PDFView/Open
Amalan Pengurusan Sumber Manusia.pdf61.38 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.